‘Man bijt hond’ kijkt mee bij boomsculpturist Hans Nijmeijer

Boomsculpturist Hans Nijmeijer krijgt maandag 24 augustus een tv-ploeg van het programma Man bijt hond op bezoek als hij bezig is met een uitbreiding van zijn driekoppige draak op het Wilderinksplein. Nijmeijer creëerde dit kunstwerk in april met zijn kettingzaag uit een 160 jaar oude eik uit Diepenheim.

Man bijt hond belde hem op met de vraag of ze hem kunnen filmen voor de rubriek ‘Wekker Wakker Werken’, als hij er een ‘klauw’ en een deel van de rug bij gaat maken. Nijmeijer vindt het prima, die tv-ploeg erbij.

Houten draak

De houten draak kwam op het speelveldje te staan als resultaat van een prijsvraag van Welbions, getiteld ‘Geef je buurt een boost’, naar aanleiding van het 5-jarig bestaan van de woningcorporatie.

Kettingzaag

Nijmeijer komt in het najaar ook met de kettingzaag in actie, zonder tv-ploeg, bij de Brede School Berflo Es, waar hij een sculptuur gaat maken van de omgewaaide holle eik die tot 2011 aan de Twekkelerweg bij de Waarbeekschool stond. In de holle stam komt een jong eikje. De oude eik staat al op het toekomstige Watertorenpark.

Bekijk het originele artikel in de Tubantia.